Dešavanja


 

U četvrtak 19. septembra 2019. godine, u terminu od 14h u Mašinskoj školi „Pančevo“, održano je predavanje iz oblasti bezbednosti motociklista u saobraćaju. Predavanju su prisustvovali učenici trećih razreda, a sama predavanja su realizovana u okviru projekata „Trening bezbedne vožnje za mopediste“. Predavanje su održali stručnjaci iz „Centra za stručno obrazovanje-Koncept 192“, koji su podržani od strane Grada Pančeva i Republičke agencije za bezbednost saobraćaja. Trening bezbedne vožnje za motocikliste organizuje se u cilјu povećanja bezbednosti motociklista, kao ugrožene kategorije učesnika u saobraćaju.

Učenici su imali priliku da kroz predavanje i kratke filmove, koji su prezentovani saznaju više o bezbednosti motociklista u saobraćaju. U okviru projekta, predavači koji su i sami vozači motocikala, prenošenjem ličnog iskustva, kroz interakciju sa mladima, govorili su o ozbilјnosti bezbednosti saobraćaja i rizičnim ponašanjima u saobraćaju.

Osnovni zaklјučak je, da bilo da se radi o motociklistima ili mopedistima, mladim ili starijim vozačima zastuplјena je takozvana „samoobuka“ koju je neophodno promeniti. Nažalost, polaznici iz autoškola nespremni izlaze na ulice, zato je trening namenjen najmlađoj i najrizičnijoj populaciji učesnika u saobraćaju, to su mladi od 16 do 25 godina.

Bezbednost.11

Bezbednost.22

Bezbednost.33

Bezbednost.44

Bezbednost.66

Bezbednost.77

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo