Dešavanja


  Objavljen je raspored ispita za vanredne učenike, u junskom ispitnom roku. Možete ga pogledati na oglasnoj tabli škole ili u sekciji vanredni učenici našeg sajta.

  U Mašinskoj školi „Pančevo“ je u sredu 24. maja održan socijalni dijalog „Mladi mlađima“. Učenicima prvog razreda naše škole obratili su se predstavnici različitih fakulteta kao i predstavnici SKONUS-a (Studentska konferencija univerziteta Srbije). Zamisao ove tribine je da mladi koji su nedavno završili srednju školu, a sada su na fakultetima,  prenesu i razmene svoja iskustva sa mlađim generacijama.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao da mladi najviše iskustva stiču u razgovorima sa ljudima koji su bliži njihovom uzrastu.

  U petak 28. aprila održan je Sajam obrazovanja u holu Tehničke škole „23. maj“, koji je bio pretesan da primi sve izlagače i posetioce. Na improvizovanim štandovima smestili su se predstavnici gimnazije kao i sve stručne škole iz opštine Pančevo. Ova tradicionalna manifestacija namenjena je prvenstveno osmacima ali i njihovim roditeljima mada pojedinačno dolaze i učenici mlađih razreda. Škole su izložile deo svojih nastavnih sredstava i učila, dok su se na projekcionim platnima prikazivali promotivni filmovi. Promoteri su delili promotivni materijal, a nastavnici davali korisne informacije zainteresovanima.

Na štandu Mašinske škole „Pančevo“ bio je izložen Lego robot i delili su se promotivni flajeri. Promotivnu ekipu činili su učenici Kristina Lukjanović, Stefan Đuričkov, Andrej Kreculj i Filip Petrović u pratnji profesora Željka Stražmešterova.

  Na takmičenju 2D grafike održanom 17.03.2023. postignuti su sledeći rezultati. 1. mesto zauzeo je Stojilјković Vuk M24, dok su 2. i 3. bili Nedelјov Nikola M21 i Radojičić Strahinja M24. Pored tri prvoplasirana još su učestvovali i sledeći učenici: Jovanović Marko M21, Kuzmanović Mateja M21, Krstić Đorđe M21, Stojmenovski Stefan M21 i Georgijevski Marko.

  Dvojica prvoplasiranih su obezbedili učešće na regionalnomtakmičenju u Novom Sadu koje je održano 01.04.2023 godine, na kojem je Stojilјković Vuk osvojio 5. mesto i plasirao se na republičko takmičenje, dok je Nedelјov Nikola osvojio 7. mesto.

  U petak 24.03.2023. u organizaciji Aktiva nastavnika saobraćajne grupe predmeta, organizovana je poseta sajmu automobila u Beogradu, učenika saobraćajnih smerova naše škole. Međunarodni sajam automobila, održan je u periodu od 22. do 28. marta i predstavlјa „najveću auto-moto manifestaciju održanu u svetu tokom meseca marta“. Na sajmu je učestvovalo 250 izlagača.

Učenici su obišli štandove aktuelnih prozvođača automobila, propratne opreme i alata i upoznali se sa savremenim trendovima automobilske industrije. Takođe su imali priliku da vide vozila 33 automobilska brenda i 7 brendova lakih privrednih vozila. Učenici su posebno bili oduševlјeni motociklima, kvadovima, skuterima i njihovom opremom. Veliku pažnju učenika privukao je štand Agencije za bezbednost saobraćja, na kome su učenici mogli da prođu kroz trening simulacije saobraćajne nezgode. Kao i predhodnih godina, učenici su učestovali u treninzima bezbedne vožnje Nacionalne vozačke akademije-NAVAK. Nakon posete učenici bili puni pozitivnih utisaka i zaklјučili su da je tehnološki napredak jedna od glavnih tema koja se prožima na sajmu automobila, da proizvođači ponosno predstavlјaju svoje inovacije i da se tehnologije predstavlјene na automobilima mogu primeniti i na drugim tipovima mašina.

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo