Dešavanja


 

Na samom početku priredbe himnu „Bože pravde” otpevale su učenice Katarina Stanisavljević i Marta Ambruš, a potom je nastupilo „Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo”, pod upravom dirigenta magistra Vere Carine.

Direktor škole, magistar Milorad Ilić, održao je govor u kome se osvrnuo na istorijat škole. Između ostalog, rekao je da Mašinska škola danas predstavlja centar novih tehnologija i instituciju od značaja, ne samo za obrazovanje, već i za razvoj privrede okruženja. Takođe, istakao je da su naši obrazovni profili tako projektovani i definisani da odgovaraju zahtevima savremene proizvodnje i novih tehnologija. Direktor se osvrnuo i na činjenicu da je škola u skorije vreme stekla veliki ugled i izazvala veliko interesovanje javnosti svojim projektima „Spartakus”, „Vetrosol” i „Biciklofon”.

Član gradskog veća za obrazovanje, magistar Tatjana Božić, izrazila je uverenje da je Mašinska škola spremna da odgovori na izazove dualnog obrazovanja i da je Grad uvek tu da pruži podršku.

Savetnik ministra prosvete, Miloš Blagojević, istakao je kako se u Ministarstvu o Mašinskoj školi „Pančevo” govori sa velikim uvažavanjem i da je upravo naš model učenja na realnim projektima prihvaćen i uvršten u nacionalnu strategiju obrazovanja.

Domaćin programa, Bojana Blagojević, vodila je razgovor sa profesorima škole Draganom Vasović i Vladimirom Božičkovićem o njihovoj karijeri, iskustvima u nastavi i projektima u kojima su učestvovali. Profesorki Vasović je uručeno i specijalno priznanje kao profesoru godine.

U nastavku programa učenici škole su izveli šaljivi skeč u kome su prikazane mogućnosti „Biciklofona”, a na ekranu je prikazan intervju sa našim bivšim učenikom Aleksandrom Tomićem, koji živi i radi u Americi. Aleksandar vodi uspešnu firmu koja se bavi softverskim 3D modeliranjem, koristeći upravo znanja koja je stekao u našoj školi. Razgovor s njim je vodio profesor Zoran Stanižan.

Na samom kraju priredbe nastupio je bend profesora škole u sastavu: Nenad Savić (vokal), Ivan Kačavenda (gitara), Zoran Radovanović (gitara), Dejan Čančarević (bas gitara) i direktor škole magistar Milorad Ilić (bubnjevi). Bend je izveo tri pesme uz vokalnu pratnju dečijeg hora „Vokal kids” sa dirigentom Jelenom Cvetić.

napisao Željko Stražmešterov

Akademija.066

Akademija.067

Akademija.069

Akademija.075

Akademija.083

Akademija.084

Akademija.088

Akademija.093

Akademija.104

Akademija.109

Akademija.111

Akademija.125

Akademija.129

Akademija.132

Akademija.134

Akademija.138

Akademija.140

Akademija.144

Akademija.150

Akademija.165

Akademija.176

 

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo