Dešavanja


Mašinska škola "Pančevo" danas predstavlja modernu srednjoškolsku ustanovu, koja pruža veoma primenjiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike. Bogato iskustvo, izvanredan kadar i odlična opremljenost škole garancija su da ćete u našoj, a nadamo se i Vašoj budućoj školi, steći najbolje znanje iz pomenutih oblasti. Ukažite nam poverenje i dozvolite da Vaše obrazovanje bude u našim rukama. Preuzmite od nas ono najbolje što imamo da ponudimo - ZNANJE.

Mašinska škola „Pančevo“ je aktivno uklјučena u proces reforme srednjih škola, koji podrazumeva dualno obrazovanje, što znači da učenici stiču praktična znanja ne samo u školi, već i u privrednim subjektima, partnerima škole, koji zapošljavaju kadrove te vrste. Od školske 2017/18 škola upisuje obrazovni profil sa elementima dualnog obrazovanja: bravar - zavarivač. Ovaj obrazovni profil je razvijen u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji“. Uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke projekat sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Operater mašinske obrade je takođe obrazovni profil trećeg stepena koji se školuje po modelu dualnog obrazovanja. Takođe, Škola je razvila sopstveni model dualnog obrazovanja, za četvorogodišnja zanimanja, koji je prihvaćen i odobren od strane Ministarstva prosvete, a koji se ogleda u učenju na realnim inženjerskim projektima.

Velika pažnja pridaje se primeni stečenih znanja, a dokaz za to su brojni projekti koje su realizovali učenici i profesori, a po kojima je Mašinska škola „Pančevo“ čuvena u okruženju i koji predstavlјaju ponos škole (zelena elektrana „Vetrosol“, višenamenska sprava za vežbanje „Spartakus“, „Biciklofon“).

Mašinska škola "Pančevo" za sledeću školsku 2021./2022. godinu planira upis 9 različitih obrazovnih profila prvog razreda, sa 330 učenika u 11 odeljenja. Za narednu školsku godinu možete izabrati sledeće obrazovne profile:

Oblast rada mašinstvo i obrada metala:

Četvorogodišnji obrazovni profili:

Tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina – 1 odeljenje (30 učenika)

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje – 2 odeljenja (60 učenika)

Mašinski tehničar motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika)

Trogodišnji obrazovni profili:

Mehaničar motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika dualno)

Operater mašinske obrade – (30 učenika dualno)

Bravar - zavarivač – (30 učenika dualno)

Oblast rada saobraćaj:

Četvorogodišnji obrazovni profil:

Tehničar drumskog saobraćaja – 1 odeljenje (30 učenika)

Trogodišnji obrazovni profil:

Vozač motornih vozila – 1 odeljenje (30 učenika)

Oblast rada elektrotehnika:

Četvorogodišnji obrazovni profil:

Tehničar mehatronike – 2 odeljenje (60 učenika - 30 standardno i 30 dualno)

 Skola

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo