Dešavanja


   Školsko takmičenje učenika trećeg stepena, memorijal „Sašo Dodevski“, održano je u četvrtak 29.04.2021. godine u prostorijama školske radionice uz primenu svih mera epidemiološke bezbednosti i zaštite na radu. Učestvovalo je ukupno 24 takmičara raspoređenih u 5 kategorija: automehaničari, bravari, zavarivači, operateri – strugari, operateri – glodači. Posle otvaranja takmičenja, učenici su radili stručno teorijski test znanja, nakon čega su pristupili praktičnom delu ispita.

Plasman učenika formiran je sabiranjem poena teorijskog i praktičnog dela takmičenja, a medalje je učenicima uručio direktor škole Nenad Dojčinović.

  Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Kabineta predsednice Vlade, marta 2021. godine, počela je sa radom Nacionalna platforma „Čuvam te“, kao prva nacionalna platforma za prevenciju i zaštitu od nasilja u školama u Republici Srbiji. Platforma je uspostavljena sa ciljem koordinacije i jačanja intersektorske saradnje nadležnih institucija u prevenciji i suzbijanje nasilja, posebno vršnjačkog nasilja. Istovremeno, platforma je i alat koji institucijama i građanima pomaže u borbi protiv nasilja koje se dešava i prema zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

  Zbog delimičnog poboljšanja aktuelne epidemiološke situacije, a na osnovu procene Kriznog štaba, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je donelo odluku, da se nastava u školama, od ponedeljka 19. aprila, odvija po kombinovanom modelu nastave. Drugi i treći razredi polaze u prepodnevnu smenu koja počinje u 7.10 sati, dok prvi i četvrti razredi kreću u poslepodnevnu smenu koja počinje u 11.40 časova.

Objavljen je spisak profesora sa terminima konsultacija za vanredne učenike. Možete ga pogledati u meniju vanredni učenici ili na ovom linku.

  Na osnovu preporuke Kriznog štaba sa sednice održane 19. marta 2021. godine, doneta je odluka da se nastava na daljinu ostvaruje do daljeg.

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obratilo se školama sa Uputstvom za organizaciju rada srednjih škola od 8. do 12. marta 2021. godine. Ovom prilikom napominjemo da Uputstvo važi do daljeg, odnosno da se organizacija rada u narednom periodu sprovodi u skladu sa datim instrukcijama.

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo