Dešavanja


NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ nastavlјa put kroz gradove i opštine u Srbiji, a ovoga puta zaustavio se u Pančevu gde je obeležena decenija uspešne saradnje kompanije i lokalne zajednice tokom koje je realizovano 132 projekta koji su značajno doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom bolјitku Pančeva i okoline. Višegodišnje partnerstvo NIS-a i opštine Pančevo krunisano je 14.06.2018. svečanim događajem u Narodnom muzeju u Pančevu čiju je rekonstrukciju, u cilјu promocije i održavanja kulturnog nasleđa, podržala kompanija NIS u okviru svog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Pančevo, Saša Pavlov, prvi zamenik Generalnog direktora kompanije NIS, Andrej Tučnin, predstavnici NIS-a, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih tokom desetogodišnje saradnje.

Kompanija NIS je prepoznala značaj unapređenja kvaliteta života podrškom različitim projektima koji doprinose razvoju lokalne zajednice u kojoj kompanija posluje. Tako je u okviru programa „Zajednici zajedno“, NIS u Pančevu podržao 132 projekta dok je kroz ovaj program i ostale NIS-ove programe društvene odgovornosti do sada u Grad Pančevo uloženo skoro 152 miliona dinara. Među mnogobrojnim projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite kompanija je između ostalog pomogla modernizaciju Kulturnog centra u Pančevu, podržala podizanje funkcionalnosti zgrade Doma omladine u Pančevu, a značajna sredstva su uložena u opremanje i osavremenjivanje školske laboratorije pančevačke Tehničke škole „23. Maj“ koja je u saradnji sa NIS-om od ove godine kreirala i novi obrazovni profil – Tehničar za preradu nafte i gasa.

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, istakao je da je NIS perjanica razvoja Grada Pančeva i izrazio zadovolјstvo saradnjom NIS-a i lokalne samouprave:

„Želeo bih da se zahvalim kompaniji NIS i lјudima koji rade u Rafineriji nafte Pančevo kao sastavnom delu NIS-a, na izuzetnoj saradnji kako u privrednom segmentu, tako i na polјu društveno-odgovornog poslovanja koji ne razvijamo samo kroz program kompanije „Zajednici zajedno“ već i kroz druge projekte društvene odgovornosti NIS-a. Uveren sam da neke manifestacije koje odlikuju Grad Pančevo najverovatnije ne bi bile organizovane na tako visokom nivou da nije bilo podrške koju je pružio NIS kroz program „Zajednici zajedno“. Reč je o projektima iz svih oblasti društvenog života grada – obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije što je posebno značajno za našu zajednicu. Uveravam Vas da kompanija NIS ima pouzdanog partnera u lokalnoj samoupravi i siguran sam da će i u narednim godinama saradnja NIS-a i Grada Pančeva biti još jača, na korist svih naših sugrađana“, istakao je Pavlov.

tekst i fotografije Zoran Stanižan

Muzej

Muzej.2

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo