Dešavanja


Tehnička škola „23. maj“ bila je domaćin već tradicionalnog Sajma obrazovanja, koji je održan 23. aprila. Pored domaćina, na Sajmu su se predstavile Medicinska škola „Stevica Jovanović“, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Poljoprivredna škola „Josif Pančić“, Mašinska škola „Pančevo“, Gimnazija „Uroš Predić“ i škola „Mara Mandić“.

Veliki broj učenika iz Pančeva kao i okolnih naseljenih mesta, koji su posetili ovu manifestaciju, imali su priliku da vide filmove, prezentacije, laboratorijske eksperimente i vežbe. Štandovi škola obilovali su raznim maketama, instrumentima, učilima i proizvodima, a prisutni nastavnici i srednjoškolci davali su potrebne informacije i delili propagandne materijale osnovcima.

Na našem štandu prikazivali su se promo filmovi i deljeni su promo flajeri dok je LEGO robot tražio put u improvizovanom lavirintu. Ekipu naše škole činili su Aleksa Ilić i Dragan Ilić (učenici odeljenja M47) i profesori Aleksandar Subotić i Željko Stražmešterov. Veliku pomoć pružila je i grupa učenika odeljanja M35 koji su delili propagandne materijale.Ova manifestacija bi trebala da pomogne osnovcima završnog razreda da se lakše opredele za obrazovne profile, pred upis u srednju školu.

Tekst i fotografije Željko Stražmešterov

Povežite se sa nama:

© 2018 Mašinska Škola Pančevo